De eerste Grand Prix van Rusland komt steeds dichterbij, nu de badplaats Sotsji in overleg is getreden om vanaf 2014 een Formule 1-race te houden.

In de Russische media laat Yuri Reilyan weten serieus in gesprek te zijn met Formule 1-opperhoofd Bernie Ecclestone. Reilyan is als afgevaardigde verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de regio, en nauw betrokken bij de organisatie van grootschalige evenementen.

"Ecclestone heeft het plan om hier in de herfst van 2014 te gaan rijden", verklaart Reilyan. Volgens hem kan met de constructie van het circuit begonnen worden zodra de overeenkomst tussen de regio en de Formule 1 definitief is. "We willen de garantie hebben dat er geracet wordt en het circuit in de toekomst niet verlaten wordt."

Sotsji lijkt een logische keuze voor een Grand Prix, aangezien de Olympische Winterspelen van 2014 er ook worden gehouden en daarvoor ook nog voorbereidingen moeten worden getroffen. ESPN bericht dat het circuit waarschijnlijk in de buurt van de Olympische faciliteiten komt te liggen. Tevens weet men te melden dat Herman Tilke gevraagd is een eerste ontwerp te maken voor de baan.

Volgens de berichten is met de constructie een bedrag van rond de tweehonderdmiljoen dollar gemoeid. Over het kostenplaatje wil Reilyan echter niet uitwijden: "Daar is het te vroeg voor. Er moet eerst nog het één en ander worden uitgewerkt, maar we richten daarvoor nog voor het eind van het jaar een speciaal organisatiecomité op."

Ecclestone speelt al enige tijd met de gedachte om de Formule 1 naar Rusland te brengen, net zoals hij in de weer was om een terugkeer naar Amerika te bewerkstelligen. Volgens Ecclestone zijn beide landen namelijk nog altijd markten waar de sport een forse groei kan doormaken.