Karun Chandhok maakt zich niet druk om de geruchten dat zijn team HRT het seizoen wegens financiële problemen niet kan volbrengen.

De geruchten over mogelijke problemen bij HRT staken rond de Grand Prix van Monaco de kop op. Zeker nadat Formule 1-opperhoofd Bernie Ecclestone suggereerde dat een van de huidige teams het al voor het einde van het seizoen noodgedwongen voor gezien moet houden.

Chandhok laat in de Indiase pers weten verre te blijven van dit soort speculatie: "Dat is iets tussen Bernie Ecclestone en onze teamleiding, Colin Kolles en Jose Ramon Carabente."

"Het is geen zaak waar ik iets mee te maken heb", meent Chandhok. "Ik weet wat de waarheid is en maak me er niet druk om."

"Ik wil het dit jaar gewoon zo goed mogelijk doen, dat is mijn enige doel. Het is mijn eigen verantwoordelijkheid om voor 2011 een plek op de grid veilig te stellen."

Ook om een ander soort veiligheid, namelijk die van coureurs, maakt de Indiër zich niet druk, ondanks dat hij in Monaco de Lotus van Jarno Trulli van wel heel dichtbij te zien kreeg. "Dat soort ongevallen hoort erbij. Als coureur moet je daar niet teveel aan denken, anders kun je niet racen", stelt Chandhok dapper. "Ik voel me in een Formule 1-auto bovendien veiliger dan in het straatverkeer."