Diverse teams maken zich zorgen dat de Grands Prix tegenwoordig nog zelden uitverkocht zijn. Zelfs in Monaco waren de tribunes niet volledig gevuld.

Na afloop van de FOTA-bijeenkomst over de bandensituatie hebben Adam Parr, CEO van Williams, en Christian Horner, teambaas van Red Bull, dit besproken met Bernie Ecclestone. “We hebben het met hem gehad over de kalender en tijdschema’s”, zegt Parr tegen Autosport. “We willen het programma graag verbeteren en de sport aantrekkelijker maken voor de toeschouwers.”

Tijdens het verkennende gesprek zijn geen grote veranderingen voorgesteld, maar is vooral gekeken of er ruimte is voor verschuivingen. “We hebben een aantal ideeën om de raceweekenden te verbeteren, maar het is nog te vroeg om daarover in detail te treden”, aldus Parr.

Niet alleen de indeling van de raceweekenden, maar ook de kalender zelf kan volgens Parr efficiënter. “We stuiten op steeds meer logistieke problemen en kosten”, zegt Parr. “Zo vliegen we op en neer naar Canada. Daar verdienen de teams niets aan, dus we subsidiëren in feite die ene race. Een vreemde en lastige situatie.”