De uitspraak van Bernie Ecclestone dat er wel eens een team uit de Formule 1 zou kunnen verdwijnen, heeft nogal wat gefronste wenkbrauwen opgeleverd.

Aangenomen werd dat Ecclestone refereerde aan HRT, dat in financiële problemen zou verkeren. Eigenaar Jose Ramon Carabante en teambaas Colin Kolles ontkennen echter in alle toonaarden dat het Spaanse team in nood verkeert. “Wij zitten niet in geldnood en denken zelfs al aan 2011”, aldus Carabente. “Misschien bedoelde hij een ander team, dat geen sponsoren heeft.”

Ook Virgin voelt zich niet aangesproken. “Ik ben verrast door wat Bernie heeft gezegd”, aldus geldschieter Richard Branson vanuit Monaco. “Misschien weet hij iets over de andere teams, dat ik niet weet. Virgin gaat in ieder geval absoluut door tot het einde van het seizoen en hopelijk nog vele seizoenen daarna.”

Toch zijn zowel HRT als Virgin niet geheel vrij van zorgen. Beide teams kampen met een gebrekkige betrouwbaarheid. De Spaanse renstal leeft bovendien in onmin met Dallara, dat het chassis heeft ontworpen en geleverd. Volgens de Finse krant Turun Sanomat dreigt het team in Canada zelfs zonder reserveonderdelen te komen zitten. Daarnaast zien de teams de andere nieuwkomer Lotus, dat de zaken wel goede in orde lijkt te hebben, steeds verder weglopen.