Een beslissing over de nieuwe bandenleverancier in de Formule 1 lijkt nabij. Pirelli heeft de beste papieren in handen.

Autosport.com meldt dat de knoop snel doorgehakt zal worden. Pirelli is in ieder geval de voornaamste kandidaat om Bridgestone vanaf 2011 op te volgen als exclusieve bandenleverancier in de Formule 1.

Het aanbod van de Italiaanse fabrikant is financieel gunstiger voor de teams dan bijvoorbeeld het voorstel van Michelin. Niet alleen omdat de prijzen van de banden lager zijn, maar omdat Pirelli ook wil adverteren langs de circuits. Via de firma’s van Bernie Ecclestone komt een deel van dat sponsorgeld weer bij de teams uit.

Naast Pirelli en Michelin heeft ook Cooper Avon interesse getoond om de Formule 1 van banden te voorzien. Daarnaast gaan binnen Bridgestone stemmen om op alsnog in de sport actief te blijven.

“We bevinden ons nu in een betere positie dan enkele maanden geleden”, zegt Mercedes-teambaas Ross Brawn. “Toen hadden we niets en nu liggen er een aantal concrete voorstellen. De interesse is bemoedigend, maar we moeten nu snel een beslissing nemen zodat de bandenfabrikant en de ontwerpers aan de slag kunnen. In mijn ogen heeft Pirelli een aantrekkelijk aanbod gedaan, waar we serieus naar moeten kijken.”

Volgens FOTA-voorzitter Martin Whitmarsh is een beslissing aanstaande. “We gaan het vandaag bespreken in onze vergadering. Gelukkig hebben we een aantal opties, dus kunnen we een goed afgewogen besluit nemen.”

Tijdens die bijeenkomst hebben de teams nog geen overeenstemming weten te bereiken. "We komen dichterbij, maar hebben nog geen akkoord kunnen sluiten", zegt Williams-CEO Adam Parr tegen Autosport. "Het is eerder een kwestie van dagen dan van weken. Er liggen een paar goede voorstellen op tafel en we moeten alleen nog wat details bespreken."

Bijgewerkt om 13.20