Gerhard Berger is de aangewezen man om te zijner tijd het stokje van Bernie Ecclestone over te nemen. Dat vindt althans voormalig FIA-president Max Mosley.

Niet dat Ecclestone van plan is binnenkort met pensioen te gaan; hij heeft al meermalen laten weten dat hij voorlopig het veld nog niet wil ruimen. Maar de eigenaar van de commerciële rechten van de Formule 1 wordt eind dit jaar tachtig jaar, is voor zover bekend niet onsterfelijk en het is dus logisch te veronderstellen dat Ecclestone vroeg of laat opgevolgd moet worden.

Er is al veel gespeculeerd over wie de grote kleine man moet opvolgen, maar voormalig FIA-president Max Mosley denkt al een kandidaat te hebben. Gerhard Berger, tienvoudig Grand Prix winnaar en tot voor kort mede-eigenaar van Scuderia Toro Rosso, is volgens Mosley de ideale kandidaat. Dat zegt de Brit in een interview met het Britse blad F1 Racing.

“Hij is slim, weet hoe de Formule 1 in elkaar zit en heeft altijd voor zijn eigen zaken gezorgd”, zegt Mosley. Het is echter de vraag of de Oostenrijker met de rechttoe-rechtaan-mentaliteit wel zin heeft in het baantje van Ecclestone.

“Die kans is inderdaad klein”, geeft Mosley toe. “Gerhard is een zelfstandige ondernemer en ik weet niet of hij wel zin heeft om zaken te doen met CVC.” CVC Capital is een van 's werelds grootste investeerders en heeft een aandeel van zeventig procent in de Formula One Group, waar het wereldkampioenschap deel van uitmaakt.

Gerhard Berger verkocht aan het eind van 2008 zijn aandeel van vijftig procent in Toro Rosso terug aan Red Bull-eigenaar Dieter Mateschitz en heeft zich sindsdien vooral beziggehouden met het familiebedrijf Berger Logstik.