De Grand Prix van Zuid-Korea gaat niet alleen door, het wordt ook een groot succes. Dat belooft Yung Cho Chung, de voorzitter van het organisatiecomité.

Vorige week beweerde het Duitse tijdschrift Focus dat de race in Zuid-Korea in gevaar zou zijn door vertraging bij de bouwwerkzaamheden. De organisatie en Bernie Ecclestone weerlegden deze bewering.

Chung is blij dat Ecclestone direct een einde maakte aan de twijfels over het doorgaan van de eerste Grand Prix op Koreaanse bodem. Verrast door de geruchten was hij niet. “Bij de eerste races in Turkije en Abu Dhabi ging het precies hetzelfde”, zegt Chung op Autosport.com. “Toch hebben de sceptische verhalen ons ook geholpen. Het heeft de belangstelling voor onze race aangewakkerd en duidelijk gemaakt dat hij echt gaat plaatsvinden.”

Volgens Chung zijn de werkzaamheden voor bijna tachtig procent voltooid en krijgt het circuit een eigen karakter. “Circuits over de hele wereld zien er vaak hetzelfde uit, maar bij ons is meteen duidelijk dat het om een Koreaanse baan gaat”, aldus Chung. “Korea is een belangrijke speler in de telecommunicatiesector, met bedrijven als LG en Samsung. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de tribunes, waarin de vorm van oude zendmasten is verwerkt.”

Ook de infrastructuur en accommodatie rond het circuit zijn volgens Chung gereed. “We hebben een nieuw vliegveld en met de hogesnelheidstrein ben je binnen drie uur van Seoul op het circuit. Er zijn genoeg hotels in de buurt, met ruimschoots voldoende kamers, dus niemand hoeft een tent mee te nemen.”