Terwijl de teams dichtbij een deal zijn met Michelin, dient plotseling Cooper Avon zich aan als mogelijke bandenleverancier voor 2011. Dat meldt Autosport.com.

Na weken van onderhandelingen tussen de Formule 1-teams en Michelin over een terugkeer van de Franse fabrikant in de Formule 1, ligt er nu een officieel voorstel bij de FOTA, de belangenvereniging van de teams. Verondersteld wordt dat alle teams het plan ondersteunen, maar daarna is nog goedkeuring nodig van de FIA en Bernie Ecclestone, de commerciële baas van de Formule 1. En juist Ecclestone heeft bezwaren tegen de voorstellen van Michelin. De Franse bandenleveranciers wil onder meer overstappen op 18-inch wielen.

Ecclestone probeert daarom een andere fabrikant te betrekken bij de sport. Daarbij is spoed geboden, want de teams willen graag weten waar ze volgend jaar aan toe zijn. “Rond de Grand Prix van Spanje willen we duidelijkheid over de banden waarmee we in 2011 gaan rijden”, zegt een bron tegen Autosport. “Daarom hebben we een afspraak gemaakt met Ecclestone om zijn idee te bespreken.”

Naar verluidt is Ecclestone in gesprek met Cooper Avon. Mogelijk kan de bandenfabrikant personeel overnemen van Bridgestone om de teams te ondersteunen en de kwaliteit te waarborgen. Ondanks herhaaldelijk aandringen van de teams is het volgens de FOTA uitgesloten dat Bridgestone terugkomt op het besluit om aan het eind van dit jaar de Formule 1 te verlaten.