Bernie Ecclestone is teruggekomen op zijn uitspraken dat er mogelijk circuits van de kalender moeten verdwijnen. ‘In de toekomst hebben we misschien wel 25 races.’

Dat volgend jaar de Grand Prix van India aan de kalender wordt toegevoegd, betekent niet dat een andere race moet verdwijnen. “Geen enkele race valt weg”, zegt Ecclestone. “Volgend jaar zijn er twintig races. In de toekomst kunnen dat er wel 25 worden.”

Ecclestone wil het Formule 1-circus onder meer terugbrengen naar de Verenigde Staten en heeft ook een race in Rusland hoog op zijn verlanglijstje staan.

Met de speculaties over nieuwe races, stapelen de donkere wolken zich op boven de circuits waar de tribunes angstvallig leeg blijven, zoals in Istanbul en Sjanghai. Ecclestone stelt de Chinese organisatoren echter gerust.

“We zijn gelukkig in China”, aldus Ecclestone. “We blijven hier zeker terugkeren. Het is wel spijtig dat de race onvoldoende wordt gepromoot. De inwoners van Sjanghai hebben amper in de gaten dat hier een Formule 1-race wordt verreden.”