Yung Cho Chung, één van de organisatoren van de Grand Prix van Zuid-Korea, ontkent dat de race moet worden uitgesteld. Volgens hem ligt de bouw zelfs voor op schema.

Afgelopen weekend berichtte het Duitse blad Focus dat de bouw ernstig vertraagd zou zijn. Volgens Cho Chung is dit echter verre van waar. In een interview met Autosport.com reageert hij op de geruchten."De constructie van het circuit loopt voor op schema", antwoordt Cho Chung. "Er zijn absoluut geen problemen met het op tijd afronden van de bouw."

Volgens Cho Chung is Bernie Ecclestone op de hoogte van de voortgang van het project. Focus gaf aan dat Ecclestone komende week beslist of de race doorgaat of niet. Cho Chung maakt zich klaarblijkelijk geen zorgen. "Ik heb begrepen dat meneer Ecclestone tevreden is met de vooruitgang van het circuit", zegt Cho Chung. "Hij heeft geen vragen gesteld of zorgen geuit."

Het Korean International Circuit moet, volgens de planning, in juli af zijn. De baan is iets meer dan vijfeneenhalf kilometer lang en is een mix van een stratencircuit en een permanente baan. Met de bouw van het circuit zou een bedrag van rond de tweehonderdzestig miljoen dollar gemoeid zijn.

De Grand Prix van Zuid-Korea wordt in oktober verreden. Als alles goed afloopt rijden op vrijdag 22 oktober de eerste auto's de baan op om aan de vrije training te beginnen.