Mogelijk moet de eerste Grand Prix van Zuid-Korea een jaar worden uitgesteld. De bouw van het nieuwe circuit heeft vertraging opgelopen.

De Grand Prix van Zuid-Korea staat gepland voor 24 oktober 2010. Het wordt de eerste keer dat het Formule 1-circus een bezoek brengt aan het Aziatische land. Maar op dit moment is het nog niet zeker of de première daadwerkelijk dit jaar kan plaatsvinden.

Het Duitse blad Focus meldt dat de bouw van het nieuwe circuit ernstige vertraging heeft opgelopen. Mogelijk is de baan daarom niet gereed voor de geplande Formule 1-race. “Voor het eerst bij de bouw van een van mijn circuits heb ik het gevoel dat de werkzaamheden niet op tijd voltooid zullen zijn”, aldus Herman Tilke, de ontwerper van de baan. Bij de bouw is hij slechts als adviseur betrokken.

Bernie Ecclestone vloog na afloop van de Grand Prix van Maleisië naar de Koreaanse hoofdstad Seoel om zich persoonlijk te laten informeren over de stand van zaken. Volgens Focus beslist hij komende week of de race in Zuid-Korea kan doorgaan. Als dat niet het geval is, telt de kalender dit jaar nog maar 18 races en wordt niet naar een ander circuit uitgeweken.