Lewis Hamilton heeft het aanbod van Bernie Ecclestone om zijn manager te worden naast zich neergelegd. De Brit denkt zijn zaakjes prima zelf te kunnen behartigen.

Meerdere mensen boden zich aan nadat bekend werd dat Anthony Hamilton, Lewis’ vader, niet langer de zaken van zijn zoon behartigd. Niemand minder dan de beheerder van de commerciële F1-rechten, Bernie Ecclestone, bood zijn diensten aan de wereldkampioen van 2008 aan.

“Ik probeerde hem te bereiken met de mededeling dat ik een baantje zocht maar hij nam de telefoon niet op”, vertelt de 79-jarige Ecclestone in een dubbelinterview van Formula1.com samen met Hamilton. “Maar blijkbaar was ik niet goed genoeg!”

Hamilton wil vooral geen overhaaste beslissingen nemen. “Ik heb een boel aanbiedingen gekregen maar er is geen haast gebonden aan de beslissing”, meent hij. “Ik zit in een fantastisch team met veel geschikte mensen rond me heen. Momenteel heb ik dus geen manager nodig.”

Ecclestone kan zich daarin wel vinden. “Een coureur heeft geen manager nodig. Kijk maar naar Gerhard Berger. Hij regelde zelf zijn zaakjes en verdiende in zijn tijd meer geld dan de rest van het veld."