De Grand Prix van Italië blijft in elk geval tot en met 2016 plaatsvinden in Monza. De angst dat de race naar Rome zou verkassen, is daarmee voorlopig uit de lucht.

Formule 1-baas Bernie Ecclestone leek de afgelopen tijd wel wat te zien in een Grand Prix van Italië in de straten van Rome. De nieuwe locatie zou Monza, dat tot en met 2012 een contract had, kunnen opvolgen.

Donderdag maakte de circuitorganisatie in Monza echter bekend dat het haar contract verlengd heeft tot en met 2016. Daarmee blijft de Italiaanse race voorlopig plaatsvinden op de plek waar het sinds de start van de Formule 1 in 1950 nagenoeg altijd heeft plaatsgevonden (op één keer na).

Monza is zelfs al begonnen te lobbyen om het contract nog verder te verlengen, tot minstens 2021. Dat vertelde de lokale manager Marco Mariani aan La Gazzetta dello Sport.

De verlenging van het contract van Monza sluit overigens niet uit dat er alsnog een race in Rome komt, al is het dan niet onder de noemer Grand Prix van Italië. De burgemeester van de hoofdstad, Gianni Alemanno, houdt in elk geval de optie open dat Italië vanaf 2012 of 2013 twee Grands Prix zal organiseren.