Bernie Ecclestone vindt het de schuld van US F1 dat Stefan GP in Bahrein niet aan de start staat. Dit terwijl Stefan GP er – naar eigen zeggen – klaar voor was.

US F1 moest de FIA recent met het schaamrood op de kaken informeren dat het er niet toe in staat was deel te nemen aan de eerste Grand Prix van 2010. De renstal hoopte zijn debuut tot 2011 te mogen uitstellen, maar kwam bedrogen uit.

Het is nog maar de vraag of US F1 ooit een Grand Prix rijdt. Hetzelfde geldt overigens voor Stefan GP, want er wordt een geheel nieuwe selectieprocedure opgestart. Iedereen is vrij om zich in te schrijven.

En dat is allemaal de schuld van US F1, meent Ecclestone. Hij voelt mee met Zoran Stefanovich, de teambaas van de Serviërs. “Zolang US F1 beloofde dat alles in orde kwam, kon ik moeilijk zeggen: sorry, ik geloof je niet”, aldus Ecclestone tegenover Formula1.com, de officiële Formule 1-site.

“Tenminste, ik heb mijn verhaal wel via de media naar buiten gebracht, maar vervolgens werd ik bedolven onder de kritiek. Maar wie had er uiteindelijk gelijk? Dat was ik. Alleen kan ik dat startbewijs niet zomaar afpakken.”

Hoewel US F1 pas twaalf dagen voor de start van het seizoen forfait gaf en Stefan GP de gehele winter te pas en te onpas riep de plek te kunnen opvullen, was er toch te weinig tijd, meent Ecclestone.

“Dit soort zaken moeten met zorg behandeld worden”, meent de 79-jarige Brit. “Helaas bleek dat niet mogelijk, waardoor er slechts 24 auto's op de grid staan.”