Zoals bekend wil Bernie Ecclestone met zijn expansiedrift Rome aan doen. De Italianen kunnen aan het werk want de race staat voor 2013 op de kalender.

De 78-jarige Formule 1-baas blijft graag vernieuwen. Met de Grand Prix van Zuid-Korea dit jaar voegt hij alweer een hoofdstuk toe aan de Formule 1-geschiedenis, maar voor Ecclestone is dat niet genoeg.

Er moet nog een stratenrace bij komen en wel in het historische hart van Rome. De Italiaanse hoofdstad kan wat Ecclestone betreft doorgaan met het plannen van de race. Voor 2013 houdt hij een gaatje vrij op de kalender.

De kalender zal tegen die tijd uit twintig races bestaan. “Rome komt in 2013 op de Formule 1-kalender. We zullen dan twintig Grands Prix rijden en de teams zullen daar blij mee zijn”, verklaarde Ecclestone in het Duitse Speedweek.

Het extra reizen – twintig races in plaats van de negentien van dit jaar – zal volgens Ecclestone niet voor problemen zorgen. “De teambazen zoals Martin Whitmarsh van McLaren zijn intelligente mensen uit het bedrijfsleven die deze noodzakelijkheid en behoefte zullen begrijpen en erkennen.”

Maar dat zelf voor Ecclestone niet alles haalbaar is, blijkt wel uit zijn wenslijstje. Bovenaan staat een Amerikaanse Grand Prix. En dan niet zoals in het recente verleden in Indianapolis maar in de straten van New York.