Stefan GP blijft hopen een startbewijs voor het raceseizoen van 2010. Het Servische team heeft nog steeds geen zekerheid, maar staat klaar voor de eerste Grand Prix.

US F1 en Campos Meta hebben een startbewijs, maar Stefan GP heeft nog geen zekerheid. Het Servische team heeft dankzij Toyota al twee F1-auto’s startklaar maar heeft – net als Campos en US F1 – nog geen meter kunnen rijden. Bridgestone levert namelijk geen banden aan teams zonder licentie.

Niet iets dat motiverend werkt voor het team van Zoran Stefanovic. De Serviër blijft niettemin hopen dat zijn team over twee weken aan de start staat voor de Grand Prix van Bahrein. Al beseft hij wel dat het kort dag wordt.

“We wachten tot er iets gebeurt omdat we nog maar weinig tijd hebben en de race in Bahrein snel dichterbij komt”, aldus Stefanovic tegenover persbureau Reuters. “Als we naar Bahrein willen zal woensdag alles ingepakt moeten zijn. We denken voor die tijd wel iets geregeld te hebben.”

En anders is Stefan GP altijd bereid om later in het seizoen in te stappen. “Technisch gezien is dat mogelijk, maar we gaan voor de race in Bahrein”, aldus de renstal. “Het is geen zekerheid maar we kijken er wel naar uit.”

Stefanovic rekent in ieder geval op de steun van Bernie Ecclestone, de beheerder van de commerciële rechten van de F1. “Ik denk dat hij iedereen steunt. Hij steunt ons omdat we ervoor gaan: we werken in plaats van dat we praten.”