Lees in de nieuwe [schuin}Formule 1 RaceReport{schuin] alles over de spectaculaire Grand Prix van Monaco en de machtsstrijd tussen Max Mosley en Bernie Ecclestone. Verder onder meer interviews met Franz Tost (Toro Rosso), David Coulthard en Robert Kubica. Plus de beste foto's en de beste columns.

Portret Alain Prost – De carrière van 'Le Professeur'
Manigeen herinnert zich nog de heftige rivaliteit (of beter gezegd: vete) tussen Alain Prost en de nagel aan zijn doodskist: Ayrton Senna. Het waren hoogtijdagen, waarin de berekenende Fransman het keer op keer aan de stok had met de gepassioneerde Braziliaan. Prost werd uiteindelijk viermaal wereldkampioen, Senna driemaal. En je vraagt je af of de briljante Prost niet meer WK's had kunnen winnen als hij niet zo vreselijk eigenzinnig was geweest.
Hoe BMW toewerkt naar 2009 – Digitale windtunnel moet derde team naar de top tillen
BMW sauber heeft zich definitief gevestigd als het derde team in het WK. Maar vriend en vijand zijn het er over eens dat het een kwestie van tijd is voordat het Duits/Zwitserse team een serieuze aanval doet op Ferrari en McLaren. Temeer omdat het team een technologische troef achter de hand heeft; het is het eerste team dat met een digitale windtunnel aan de slag ging om een winnende auto voor volgend seizoen te bouwen.
David Coulthard unplugged – 'Ik weet dat ik niet de beste coureur ben'
David Coulthard zit lekker in zijn vel. Hij heeft een leuke baan, een leuke vrouw, staat nooit in de file en wordt in zijn thuisland op handen gedragen. Wat wil je nog meer? Een WK misschien? Dat zit er niet meer in voor de Schot, die dat echter amper lijkt te deren. De 37-jarige denkt nog lang niet aan stoppen, hoe vaak hem dat ook wordt gevraagd. In een openhartig interview legt hij uit waarom.
Regenroulette in Monte Carlo – Verslag van de Grand Prix van Monaco
Dagenlang beheerst die ene vraag de paddock: gaat het regenen tijdens de race? Ja dus. In de kletsnatte straten van Monte Carlo ontvouwt zich een bloedstollende race, met alle drama, hectiek, spanning en teleurstelling die je maar kunt wensen. Grootste verliezer is Ferrari, dat dominant de eerste startrij pakt, maar vervolgens fout op fout stapelt. Grootste held? Adrian Sutil – in een Force India nota bene. Lees alles over de spectaculairste Grand Prix tot nu.
Machtsstrijd in de paddock – Max Mosley in het nauw maakt rare sprongen
FIA-president Max Mosley koos Monaco voor zijn eerste bezoek aan een Grand Prix sinds de 'sekstapes' met hem in de hoofdrol openbaar werden. Mosley hield zich in Monte Carlo op de vlakte, maar achter de schermen vecht hij als een leeuw om zijn huid te redden. Als daar een conflict met Bernie Ecclestone voor nodig is, dan heeft hij dat er voor over. Want volgens Mosley komt de Formule 1 in de verkeerde handen (namelijk de commerciële handen van Ecclestone) als hij moet vertrekken.