FORMULE 1 RaceReport nummer 07/2007 is overal te koop. Met daarin A1GP-held Nico Hülkenberg en een interview met ‘superrookie’ Lewis Hamilton. En natuurlijk de column van Olav Mol.

Aan de bak – Albers moet beter zijn best doen
Christijan Albers had zich ongetwijfeld een andere seizoenstart voorgesteld. Zijn auto heeft kuren en zijn snelle teamgenoot Adrian Sutil bezorgt hem kopzorgen. In Duitsland zijn ze een anti-Albers campagne begonnen en ook binnen het team is er kritiek. ,,Christijan moet beter zijn best doen.”
‘Ik hoop dat ik nog over straat kan’ – Lewis Hamilton
Lewis Hamilton schrijft Formule 1-historie. Hij is de eerste debutant in de geschiedenis die in zijn eerste drie Grand Prix’ telkens op het podium eindigt. De vraag is allang niet meer of, maar wannéér de jonge Engelsman zijn eerste race wint. ,,Ik kan voor de titel knokken.’’
De nieuwe Schumacher – Nicolas Hülkenberg
In de A1 Grand Prix domineert hij op een manier die we maar van één andere (Duitse) coureur gewend zijn. En laat hij nou uitgerekend ook door diens manager worden begeleid. Onthoud de naam: Nicolas Hülkenberg, de nieuwe Michael Schumacher. ,,Eigenlijk was ik meer fan van Senna.”
Een thriller van acht seconden – De perfecte pitstop
Gevechten op de baan worden vaker dan ooit beslist in de pit. Niet de coureur, maar het team maakt dan het verschil tussen winnen of verliezen. Op deze pagina’s ontvouwt zich een thriller van acht seconden, gevangen in beelden. Voormalig Sauber-monteur Armand Broekmans over de spelregels van de perfecte pitstop. ,,Het zijn vier seconden spanning, en dan vier seconden lekker om je heen kijken.”
Sluwe vossen – Herbie Blash en Charlie Whiting over hun verleden
Charlie Whiting en Herbie Blash zorgen, in dienst van de FIA, dat elke Grand Prix gladjes verloopt. Nog geen twintig jaar geleden stonden ze aan de andere kant van de hekken. Als rechterhanden van toenmalig teambaas Bernie Ecclestone probeerden ze op alle mogelijke manieren Brabham voordeel te verschaffen. ,,We waren naïef.’’
The Good Lord en zijn vrienden – Lord Hesketh
Lord Hesketh had volgens velen meer geld dan verstand. Met zijn hilarische streken zette hij in de jaren zeventig de paddock op zijn kop. Het nieuwste boek van autosportschrijver Koen Vergeer, Mijn Formule 1, staat vol met meer en minder bekende helden uit de F1 van dertig jaar terug. De meesten hebben deze roerige jaren niet overleefd. In Vergeers boek komen ze weer tot leven. Een voorpublicatie.
Oranje boven – Nederlanders in de Formule 1
Christijan Albers, Robert Doornbos en Giedo van der Garde kennen we inmiddels wel, maar er zijn nog meer Nederlanders in de Formule 1 actief. FORMULE 1 RaceReport zocht ze op.