Sebastian Vettel heeft er alle vertrouwen in dat de Renault-motor achterin zijn Red Bull dit seizoen naar behoren zal presteren. “We zullen de fouten van vorig seizoen niet opnieuw maken.”Red Bull beleefde in 2009 haar succesvolste seizoen ooit, maar op motorgebied ging niet alles vlekkeloos. Er was bijna een motor te veel nodig aan het einde van het jaar, wat het team op een straf was komen te staan. Dat werd echter voorkomen.

Bij critici heeft het echter twijfels opgeroepen over de kracht van de Renault-motor. het zou de jacht van Red Bull op de wereldtitel in 2010 kunnen belemmeren.

Maar Sebastian Vettel, die door Bernie Ecclestone is getipt als de kampioen van 2010, gelooft dat de fouten van 2009 zich niet zullen herhalen.

“Renault heeft ernaar gekeken en tegen het einde van vorig seizoen hadden we al geen problemen meer. In de winter hebben we allemaal hard gewerkt en geanalyseerd wat er fout ging, dus dat zal niet weer gebeuren.”

Vettel heeft wel met een andere kleine tegenslag te maken aan het begin van het nieuwe seizoen. Zijn nieuwe bolide zal niet op tijd klaar zijn voor de eerste officiële test in Valencia.

“Dat is natuurlijk teleurstellend. Maar we hebben nog twaalf testdagen over, wat tijd zat is. Het is veel beter om tijd te besteden in de windtunnel, dus ik ben hier eigenlijk wel blij mee.”

JK