Bernie Ecclestone mag dan een keiharde zakenman zijn, maar wel één met humor. Zijn kerstkaarten zijn legendarisch. Ieder jaar persifleert hij de gebeurtenissen van het jaar en stuurt hij die met zijn kerstgroet naar zijn relaties.De Formule 1-baas kan het ook dit jaar niet laten om op de valreep van 2009 nog even wat hoofdpersonen uit de sport op hun nummer te zetten. Vorig jaar was Max Mosley, met een zweep in zijn hand, de gebeten hond. Ditmaal is Flavio Briatore de boeman.

Briatore werd voor zijn aandeel in het botsbedrog in Singapore 2008 levenslang verbannen uit de sport. De flamboyante Italiaan laat het er niet bij zitten en heeft inmiddels een rechtszaak tegen de FIA aangespannen. Hij is van mening dat Mosley persoonlijk wraak heeft willen nemen.

Op de kaart zien we diegenen die in 2009 de Formule 1 verlieten. Voormalig FIA-voorzitter Mosley en teambazen Mario Theissen (BMW) en John Howett (Toyota) varen weg in een jacht, terwijl ze door de overige teambazen samen met Mosleys opvolger Jean Todt worden uitgezwaaid.

‘Piraat’ Briatore probeert ondertussen, uitgerust met een rocket-launcher, de boot van Mosley – omsingeld door haaien – op te blazen. De grote baas zelf kijkt vanuit het strandwachtershutje geamuseerd toe.

Ook Red Bull heeft zijn best gedaan origineel uit de hoek te komen. Tik in op YouTube: Red Bull Racing’s Sebastian Vettel Wishes You All A Merry Christmas! en Red Bull Racing’s Mark Webber Wishes You All A Merry Christmas!.

Ook de redactie van Formule1.nl wenst u fijne feestdagen.

LV