Bernie Ecclestone heeft een overeenkomst gesloten met organisator Maurizio Flammini, wat er voor moet zorgen dat er op termijn in de straten van Rome een Grand Prix wordt verreden.Ecclestone heeft een overeenkomst gesloten met organisator Maurizio Flammini, wat er voor moet zorgen dat er op termijn in de straten van Rome een Grand Prix wordt verreden.

Al meer dan een jaar werd er onderhandeld om in Rome net zoals in Monaco een stratenrace te organiseren. Flammini, de initiator achter de race, heeft nu bekendgemaakt groen licht te hebben gekregen van Formule 1-baas Bernie Ecclestone.

“De overeenkomst met Ecclestone om een Grand Prix van Rome te organiseren is getekend”, verklaarde Flammini in The Telegraph. “Een definitieve route voor de race is er echter nog niet.”

Italië heeft met Monza al een Grand Prix. Het historische circuit hoeft echter niet te vrezen voor concurrentie van Rome. De burgemeester van Rome, Gianni Alemanno, verklaart dat Rome zal fungeren als een tweede Italiaanse race op de kalender.

“We denken dat een Grand Prix in Rome erg belangrijk is en we staan er volledig achter”, aldus Alemanno. “En het is zeker niet zo dat het een vervanger is van de race in Monza. Monza wordt verreden op een circuit, terwijl Rome een stratenrace is en zo dus een mooie aanvulling vormt.”

Financieel is het erg aantrekkelijk om een race te organiseren, meent de burgervader. “We hebben berekend dat we een miljard euro per jaar met de Grand Prix genereren.”

Daarnaast moet de race gelden als een nieuw paradepaardje voor de hoofdstad van Italië. “Rome moet haar toeristische aantrekkingskracht vernieuwen. Het gaat in Rome niet alleen om het verleden, de archeologie en de monumenten, maar ook om de toekomst – waarmee we ons richten op gezinnen en jongeren.”

LV