De Britse Grand Prix wordt ook in 2010 op Silverstone gereden. Op een persconferentie kondigden de circuiteigenaren aan een overeenkomst te hebben gesloten met Bernie Ecclestone.Na weken van onderhandelen kon de British Racing Drivers’ Club (BRDC), eigenaar van het circuit, met vreugde aankondigen dat de toekomst van de Britse Grand Prix gered is en dat Silverstone de locatie is waar de race gehouden zal worden. De verbouwing aan de nieuwe pit en paddock begint in de lente.

Bernie Ecclestone maakte eerder een omstreden beslissing om een zeventienjarige overeenkomst te sluiten met Donington Park. Omdat Donington faalde de financiën op orde te krijgen, kon Silverstone opnieuw beginnen met onderhandelen. Met resultaat. De komende zeventien jaar mag het circuit nabij Birmingham de Grand Prix organiseren. Ook vindt er in 2010 de MotoGP-race plaats.

Damon Hill, voorzitter van de BRDC, is verheugd over de uitkomst. “Het is niet eenvoudig om een contract van deze omvang te sluiten en je moet een grote verantwoordelijkheid op je nemen, maar de BRDC wilde deze relatie graag voortzetten.”

“Iedereen is zich ervan bewust dat de Britse GP meer is dan alleen een sportwedstrijd. Het is de dynamo voor de industrie in dit land. De race verliezen zou schadelijk geweest zijn en misschien was er dan ook geen weg terug meer geweest.”

LV