De mogelijkheid dat Michael Schumacher terugkeert in de Formule 1 houdt de gemoederen al weken bezig. Formule 1-baas Bernie Ecclestone gooit nog wat olie op het vuur door te verklaren dat de mogelijkheid op een comeback meer is dan alleen een gerucht.Er hebben gesprekken plaatsgevonden tussen Michael Schumacher en Mercedes – zo veel is zeker. Ook zorgde de coureur in kwestie voor ophef door na het kartevenement in Brazilië de vraag of hij terugkeert in de Formule 1 te beantwoorden met: “wie weet”.

Maar zelfs Ecclestone weet niet meer wat hij denken moet. Tegenover The Times verklaarde hij niet zeker te weten wat de zevenvoudig kampioen gaat doen. “Persoonlijk denk ik niet dat hij terugkeert, maar aan de andere kant begint het meer dan alleen een gerucht te worden.”

Ecclestone zegt het met een goed gevoel voor dramatiek, wetende wat een terugkeer voor de kaartverkoop in de Formule 1 zou doen. “Het zou magisch zijn. We hebben allemaal gezien wat het losmaakte toen hij (Schumacher, red.) aankondigde Felipe Massa te vervangen na diens ongeluk.”

Naast Schumacher, zijn Robert Kubica en Nick Heidfeld in beeld bij het Mercedes GP-team (voormalig Brawn GP, red.). Over de Pool gaat het gerucht dat hij onder zijn contract bij Renault zou uitkunnen, aangezien de toekomst van het team hoogst onzeker is.

Veel hangt af van de mogelijke verkoop van de renstal. Naast Prodrive, het Luxemburgs consortium onder leiding van Gérard Lopez (die gelieerd is aan Gravity Sports Management, dat de carrière van onder andere Ho-Pin Tung overziet, red.) zijn er volgens Ecclestone nog twee overnamekandidaten in beeld.

Tot daar meer duidelijkheid over is, zijn Heidfeld en Schumacher de twee aangewezen kandidaten. Kiezen tussen die twee is volgens Ecclestone niet zo moeilijk. “Dat is een logische keuze, dan kies je voor Michael. Maar of het daadwerkelijk ook gaat gebeuren, weet ik niet. Als ik Michael was, zou ik het niet doen. Maar ik weet zeker dat hij succesvol gaat zijn, mocht hij toch besluiten terug te keren.”

LV