De Grand Prix van Canada keert per 2010 terug op de kalender. Dit hebben de betrokken partijen bevestigd. Dankzij interventie van de Canadese overheid is er een contract voor vijf seizoenen gesloten.Voor seizoen 2009 slaagde de organisatie van de race er niet in een akkoord te sluiten met Bernie Ecclestone, die daarop besloot Canada – en zelfs Noord-Amerika in het geheel – niet aan te doen.

Dit tot groot verdriet van het Formule 1-circus, want de race in Montréal is zeer geliefd. Dankzij de overheid, die heeft toegezegd per jaar ruim 9 miljoen euro te investeren, is Ecclestone overstag: de race keert terug.

In ruil voor de toegezegde steun hebben de stad Montréal en zijn partners recht op 33 procent van de opbrengsten uit de kaartverkoop. “Onze inspanningen en vastberadenheid hebben het gewenste effect gesorteerd”, aldus een opgetogen burgemeester van Montréal Gerald Tremblay.

“Het doet me deugd dat onze metropool weer een Grand Prix mag organiseren. Dit is goed nieuws voor fans over de hele wereld en tegelijkertijd prima voor de internationale uitstraling van de stad Montréal.”

De Canadese Grand Prix wordt 13 juni 2010 verreden.

KVN