Een overeenkomst tussen Bernie Ecclestones FOM en het circuit van Silverstone is bijna geregeld. Dat zegt Richard Phillips, algemeen directeur van Silverstone Holdings.Ecclestone, die aan het hoofd staat van Formula One Management (FOM), had Silverstone tot half december de tijd gegeven om tot een overeenkomst te komen. Op 11 december vergadert de World Motor Sport Council van autosportfederatie FIA in Monaco, en Ecclestone wil voor die tijd dat de deal rond is.

De raceorganisatie van Silverstone heeft tot nu terughoudend gereageerd, omdat men niet in dezelfde financiële val terecht wilde komen als Donington Park, dat de rechten voor het organiseren van de Britse Grand Prix aan zich voorbij zag gaan.

Algemeen directeur Phillips zegt nu dat de zaken bijna afgerond zijn. “We behandelen op dit moment de laatste details”, verklaarde hij tegenover BBC Radio Northhampton. “Ik ben er redelijk van overtuigd dat er volgend jaar gewoon op Silverstone geracet gaat worden.”

Silverstone wil een contract voor minimaal tien jaar, zo liet Phillips weten. “Dat is het minimum. We hebben altijd het vertrouwen gehad dat de race zou terugkeren (naar Silverstone, red.).”

Op het circuit is men dan ook druk bezig met verbouwingen. Phillips: “In maart worden de werkzaamheden aan het circuit afgerond. Daarna gaan we beginnen aan de nieuwe pits, die moet voor de start van de Grand Prix in 2011 klaar zijn.”

LP