Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft het circuit van Silverstone 48 uur de tijd gegeven om de overeenkomst voor de Britse Grand Prix van 2010 te ondertekenen. Anders haalt Ecclestone de race van de kalender.Ecclestones onderneming Formula One Management (FOM), die de commerciële rechten van de Formule 1 beheert, had in eerste instantie een deal gesloten met Donington Park. De organisatie van dat circuit kreeg de financiële zaken echter niet op orde en Ecclestone besloot om de samenwerking te beëindigen.

Zo kwam Silverstone weer in beeld. De organisatie, onder leiding van oud-wereldkampioen Damon Hill, vond de financiële eisen van Ecclestone echter te hoog en vroeg om een nieuwe overeenkomst.

Ecclestone zegt op zijn beurt dat er geen onenigheid is tussen beide partijen en wil dat de overeenkomst zo snel mogelijk ondertekend wordt. Binnen 48 uur moeten de zaken rond zijn.

“Zij (de organisatoren van Silverstone, red.) zeggen zelf dat niets hen in de weg staat, dus ze moeten gewoon tekenen”, verklaart Ecclestone in de Daily Express.

“Misschien zijn ze hun pen verloren, maar die moeten ze dan maar binnen twee dagen zien te vinden, anders gaat het feestje niet door. Dan haal ik de Britse Grand Prix van de kalender en valt er niets meer te ruziën”, aldus Ecclestone.

LP