De kersverse FIA-voorzitter Jean Todt steunt pogingen van de Franse autosportbond om de Grand Prix van Frankrijk weer terug op de kalender te krijgen. Bernie Ecclestone heeft echter zijn twijfels.De Grand Prix van Frankrijk werd de afgelopen jaren op het circuit van Magny Cours georganiseerd, maar in 2009 viel de race buiten de boot vanwege economische redenen.

Sindsdien klonken er zo nu en dan geruchten dat er in de buurt van Parijs een nieuw circuit gebouwd zou worden, maar concreet werd het niet.

Wellicht dat Jean Todt de boel op gang kan trekken. De Fransman werd kort geleden tot FIA-voorzitter gekozen en vertelde AFP dat hij pogingen om de Franse Grand Prix weer terug te krijgen zal steunen.

Sterker nog, hij is al in gesprek met mensen van de Federation Francaise du Sport Automobile en hij is van plan gesprekken met de Franse overheid te gaan voeren. “Ik hoop dat Frankrijk weer een Grand Prix krijgt”, zei hij.

Bernie Ecclestone liet onlangs echter in Le Parisien weten dat hij nog zijn twijfels heeft. “Ik heb ze een contract opgestuurd, maar heb niets teruggekregen”, zei hij.

Op z’n vroegst zou de race in 2013 terug kunnen keren, denkt Ecclestone. “Ze moeten snel handelen, want er is weinig tijd.”

JK