Donington Park is er niet in geslaagd om voldoende geld bijeen te krijgen voor de verbouwing van het circuit. De beoogde organisator van de Grand Prix van Groot-Brittannië heeft nog tot maandag de tijd.

Vandaag maakte Donington bekend dat de vereiste 135 miljoen Britse ponden die nodig zijn om het circuit te renoveren, niet gehaald zijn. “Het financieringsplan voor de 135 miljoen pond is mislukt”, aldus de officiële verklaring van het circuit.

“Ondanks een grote interesse voor deelname aan ons financieringsplan en de positieve prospectus, zijn er niet voldoende inschrijvingen op het plan binnengekomen.”

Donington heeft nu tot aanstaande maandag om twaalf uur ’s middags de tijd om zijn financiering op orde te krijgen. Lukt dat niet, dan zal de Grand Prix van Groot-Brittannië in 2010 toch weer op Silverstone worden verreden. Bernie Ecclestone heeft al laten weten dat het goed mogelijk is dat de circuits de Grand Prix zullen delen, zoals Hockenheim en de Nürburgring dat nu al in Duitsland doen.

MB