Donington Park wil met een lening van 135 miljoen pond haar financiële zaakjes op orde brengen, zodat het volgend jaar de Grand Prix van Engeland mag huizen. Aan de lening kleven echter hoge risico’s.Donington Park werd door Bernie Ecclestone aangewezen om in 2010 de Grand Prix van Engeland te organiseren. Het circuit moest eerst wel flink verbouwd worden, en dat levert problemen op.

Al tijden probeert de circuitorganisatie de financiering voor de verbouwing op orde te brengen, maar tot nog toe is dat niet gelukt.

Begin deze week verliep de deadline die Ecclestone de organisatie had gesteld. De Formule 1-baas repte van contractbreuk, maar zei ook dat hij het circuit wettelijk nog twee weken de tijd moet geven om haar zaakjes op orde te brengen.

Donington wil dat nu doen door een lening van 135 miljoen pond (bijna 150 miljoen euro) bij elkaar te krijgen. Gesprekken met investeerders zijn daarover inmiddels aan de gang, aldus Reuters. Banken van Citigroup proberen een zevenjarige lening rond te krijgen.

Er kleven echter veel risico’s aan de lening, blijkt uit een inschatting van Standard & Poor’s. Dat bedrijf beoordeelde de lening en kwam tot de conclusie dat de investeerders een groot risico lopen.

“Onze beoordeling van Donington is gebaseerd op onze inschatting dat de verbouwing en marketing van het circuit aanzienlijk risicovol zijn”, zei analist Silvia Ortolan tegen Reuters.

JK