Via een persbericht heeft het circuit van Donington laten weten twee weken uitstel te hebben gekregen van Bernie Ecclestone om hun zaken op orde te krijgen. De Formule 1-baas ontkent dit en beschuldigt circuitbaas Simon Gillett juist van contractbreuk.Sinds de toewijzing van de Britse Grand Prix aan Donington is er alleen maar ellende geweest. Het circuit moet flink gerenoveerd worden voor er geracet kan worden, het is echter de vraag of dat op tijd zal lukken.

Vorige week vrijdag moest het circuit zijn financiën en tijdschema voor de verbouwing presenteren aan Bernie Eccelstone. Zij bleven in gebreke, tot teleurstelling van Ecclestone. Terwijl Gillett via een persbericht de gemoederen sust door te verklaren een uitstel van de deadline te hebben verkregen, zegt Ecclestone dat dat absoluut niet het geval is.

Ecclestone verklaart dat Gillett contractbreuk heeft gepleegd en dat hij twee weken heeft gekregen om dat op te lossen, maar dat de deadline onveranderd is. “We hebben helemaal niet besloten om Gillett een andere deadline te geven”, aldus Ecclestone in de Telegraph Sport.

Ecclestone heeft hem geïnformeerd over het feit dat hij contractbreuk heeft gepleegd. “Zoals in de meeste bedrijven heeft hij veertien dagen gekregen om het recht te zetten”, vervolgt de kleine Engelsman

“Mensen interpreteren dingen op de manier waarop zij het willen zien. Maar het is dus niet zo dat Donington een nieuwe deadline heeft gekregen.” In het interview benadrukte de Formule 1-baas dat als Gillett de situatie niet binnen twee weken herstelt, de overeenkomst met Donington voorbij is.

De race staat gepland voor 11 juli. Als Donington niet snel haar zaken op orde krijgt, is het mogelijk dat de race wordt verplaatst naar Silverstone.

LV