Ferrari heeft het rijden met drie auto’s in 2010 nog niet uit haar hoofd gezet, vooral om Michael Schumacher de kans op een rentree te geven. “Voor ons is het nog steeds een groot thema”, zegt teambaas Stefano Domenicali.Sinds de mislukte poging van Michael Schumacher om een comeback te maken in de Formule 1 probeert Ferrari de FIA zo ver te krijgen om het teams toe te staan met drie auto’s te rijden. Dat zou Schumacher de kans geven om bijvoorbeeld volgend jaar alsnog bij Ferrari in te stappen.

Het lobbywerk van het team lijkt nagenoeg kansloos te zijn, zeker nu er al 26 auto’s (mogelijk zelfs 28) op de grid van 2010 komen te staan. Bovendien zijn sommige teams en ook Bernie Ecclestone ertegen.

Toch blijft Ferrari er een punt van maken, aldus Stefano Domenicali in een interview met Bild. “Voor ons is het nog steeds een groot thema”, zegt hij.

“We hameren erop, omdat we denken dat het wat uitmaakt. En het maakt ook wat uit als een man als Michael Schumacher erin rijdt.”

Domenicali wijst op de euforie die losbarstte toen Schumacher bekendmaakte dat hij terugkwam in de Formule 1. “Dat was voor ons het bewijs dat een derde auto zin heeft als iemand als Schumacher erin rijdt. Momenteel is het vanwege zijn gezondheid onmogelijk, maar wie weet.”

JK