Sir Martin Sorrell, bestuurslid van CVC Capital Partners, is niet blij met de uitspraken die Bernie Ecclestone de laatste tijd doet. Zo is Ecclestones steun aan Flavio Briatore in het verkeerde keelgat geschoten.CVC Capital Partners is de aandeelhouder achter de Formula One Group, die onder leiding van Bernie Ecclestone de Formule 1 runt. De werkgever van Ecclestone, zou je kunnen zeggen. Sir Martin Sorrell, een reclamemagnaat en één van de bestuursleden van CVC, heeft dus wel wat in de pap te brokkelen.

Sorrell liet zich eerder al kritisch uit over Ecclestone toen de Formule 1-baas Adolf Hitler had geprezen als iemand ‘die dingen voor elkaar kreeg’. ‘Walgelijk’, vond het bestuurslid die uitspraken.

Deze week is Sorrell weer over een uitspraak van Ecclestone gestruikeld. Ecclestone liet donderdag namelijk weten dat hij de straf van Flavio Briatore in crashgate veel te hoog vond en dat één jaar schorsing wel genoeg zou zijn.

“Eerst kregen we Hitler die het wel goed deed en nu is valsspelen opeens acceptabel. Waar gaat dit heen?”, zei Sorrell tegen de Daily Mail. “Zijn laatste uitspraken zijn wederom een voorbeeld van het feit dat Bernie compleet los van de realiteit staat.”

Volgens de Engelse krant begint CVC steeds bezorgder te worden over de gang van zaken in de Formule 1. Mochten de andere bestuursleden de kritiek van Sorrell op Ecclestone delen, dan kan de positie van het 78-jarige opperhoofd wel eens onder druk komen te staan.

JK