De FIA heeft het Flavio Briatore verboden om nog langer coureurs te managen en dus zitten er een paar zonder. Daaronder Mark Webber. Maar de Australiër gaat niet op zoek naar een ander. Voortaan dopt hij zijn boontjes zelf.Webber liet zijn zaken al jaren door Briatore behartigen. Door het vonnis van de World Motor Sport Council begin deze week, kwam er een einde aan die relatie. Briatore mag geen coureurs meer begeleiden.

“Ik zal niet met een ander gaan werken in de toekomst als ik niet met hem mag werken”, zei Webber beslist in Singapore. “Flavio heeft mijn zaken elf jaar lang geregeld. Vanaf het eerste jaar hoefde ik nergens naar om te kijken. Hij heeft fantastisch werk voor me gedaan.”

Webber denkt dat Briatore gemist gaat worden in de paddock. “Hij is een goed persoon voor de sport en ik denk dat velen het daarmee eens zijn”, zei hij. “Maar hij zal hier voorlopig niet meer verschijnen. Zo is het nu eenmaal.”

Overigens laten steeds meer Formule 1-prominenten weten dat ze de straf voor Briatore veel te zwaar vinden. Bernie Ecclestone liet dat vandaag weten en Luca di Montezemolo blijkt die mening te delen.

“Het is een serieuze, gevoelige kwestie, maar ik hoop en wens dat de straf die hij gekregen heeft snel gereduceerd zal worden”, zei de Ferrari-baas tegen Gazzetta dello Sport.

JK