Bernie Ecclestone is van mening dat Flavio Briatore te hard is bestraft. De Italiaan is vanwege zijn aandeel in crashgate levenslang verbannen uit de Formule 1. Ecclestone en Briatore zijn goede vrienden, toch kijkt de Formule 1-baas met een objectieve blik naar de affaire. Hij vindt het terecht dat Briatore bestraft is, maar vindt de straf te streng. Briatore heeft het volgens de Brit echter deels aan zichzelf te danken dat de straf zo hoog is uitgevallen door zijn betrokkenheid te blijven ontkennen.

Tijdens een media-evenement in Singapore verklaarde Ecclestone dat Renault de juiste straf heeft gekregen (een voorwaardelijke schorsing van twee jaar), maar dat de straf voor Briatore buiten proporties is.

“Als je er praktisch naar kijkt, dan kom je tot de conclusie dat de topmensen bij Renault geen idee hadden wat er zich in Singapore heeft afgespeeld. En ook de werknemers bij het team hadden geen flauw benul.”

“Er waren drie mensen die wisten wat er gebeurd was en dat is het. Niemand anders was erbij betrokken. Deze mensen zijn op hun gedrag aangesproken, maar naar mijn mening is Flavio te hard aangepakt. Ik denk niet dat het nodig was. Maar ik zat ook in de commissie (van het World Motor Sport Council, red.) dus ik ben waarschijnlijk net zo schuldig als de rest. Achteraf was het geen juiste beslissing. De straf was te zwaar, veel te zwaar.