Bernie Ecclestone denkt niet dat de Formule 1 struikelt over de imagoschade die de sport oploopt vanwege de capriolen van Renault. De sport heeft wel vaker een deuk opgelopen, stelt de Brit.De laatste jaren doen er zich allerlei randzaken voor, waarvan de meeste niet bepaald positief zijn. Dat is nu weer het geval. Ecclestone, meer gepokt en gemazeld dan wie ook, maakt zich er niet zo druk om.

Renault liet Nelson Piquet in 2008 in Singapore opzettelijk crashen zodat Fernando Alonso meer kans maakte op de overwinning. Zo gezegd, zo gedaan en prompt won Alonso de race. Nu komt het verhaal naar buiten.

Renault moet zich maandag voor de World Motor Sport Council (WMSC) verantwoorden. Teambaas Flavio Briatore en technisch directeur Pat Symonds zijn al opgestapt. “Ik heb zo vaak gehoord dat de sport ten onder gaat, maar dat is nog steeds niet gebeurd”, stelt Ecclestone in enkele Britse media.

“Hier komen we ook wel weer bovenop. Net als gebeurde na de dood van Ayrton Senna en na het pensioen van Michael Schumacher”, vervolgt de 78-jarige Brit. “Het is moeilijk te voorspellen wanneer de Formule 1 ten onder gaat, maar vanwege deze crash? Nee, dat zie ik niet gebeuren.”

Ecclestone voegt hier nog aan toe dat Briatore sowieso niet van plan was tot in het graf bij de Formule 1 betrokken te blijven. “Flavio vertelde me recent dat hij niet zo wilde eindigen als mij overkomt, zo spelend met al die autootjes. Nou, die beschaming blijft hem bespaard.”

KVN