De Indiase coureur Karun Chandhok mag binnenkort gaan testen in de Formule 1-simulator van Force India. Dat heeft teambaas Vijay Mallya bevestigd. Eerder deze week liet FOM-baas Bernie Ecclestone weten dat hij had gehoopt dat GP2-coureur Karun Chandhok de vervanger van Giancarlo Fisichella zou worden bij Force India. Het team koos echter voor testcoureur Vitantonio Liuzzi. Een ‘gemiste kans’, vond Ecclestone, die hard bezig is een Grand Prix van India te realiseren voor 2011. Een Indiase coureur zou volgens de Brit het proces kunnen versnellen.

Force India’s teambaas Vijay Mallya vindt een Indiase coureur echter minder belangrijk dan Ecclestone. “Een Indiase coureur lijkt me op dit moment niet nodig”, zegt Mallya in een interview met Formule1.nl. “Volgens mij is de populariteit van de sport niet gebonden aan een coureur.”

Toch wil Mallya de 25-jarige Chandhok een kans geven. “Ik heb met Karun Chandhok gesproken en ik heb besloten dat hij een paar keer mag testen in onze simulator”, verklaart de Indiër tegenover persbureau PTI. “Dan zullen we zien hoe hij met een Formule 1-auto omgaat.”

“Als hij competitief is in de simulator, zal ik de eerste zijn die hem een kans geeft bij Force India. Maar het is allereerst belangrijk dat hij een paar races wint in de GP2 Series”, aldus Mallya.

Chandhok staat momenteel op de achttiende plaats in het GP2-kampioenschap. Zijn beste resultaat is tot nu toe de derde plaats.

LP

Het volledige interview met Vijay Mallya is binnenkort te lezen in editie 15 van Formule1.nl; vanaf woensdag 16 september overal te koop