Eens in de zoveel tijd wordt de discussie over een derde auto per team opgerakeld. Dit keer niet eens omdat de grid anders slecht gevuld is, maar omdat Ferrari met het plan speelt er één te reserveren voor Michael Schumacher.Het originele plan was dat Schumacher zou fungeren als stand-in voor de geblesseerde Felipe Massa, maar dit ging niet door omdat hij te veel last heeft van zijn nek. Daarom moest hij zijn comeback afblazen.

De zevenvoudig kampioen is echter nog steeds in training en als zijn nek hem op termijn geen problemen meer oplevert, misschien kriebelt het dan nog steeds wel. Voor het geval dat wil Ferrari uitkomst bieden.

“Waarom niet?”, zegt teambaas Stefano Domenicali in gesprek met The Times. Maar, voor het zover is, moeten eerst de reglementen worden veranderd. Met andere woorden: de FOTA, de overige teams, de FIA en Bernie Ecclestone moeten het unaniem eens zien te worden.

De kans is zeer groot dat er in Monza, als de volgende bijeenkomst van de FOTA op de agenda staat, over dit onderwerp wordt gesproken. “Het is correct dat we deze proefballon willen oplaten”, aldus Domenicali.

Mocht het er al van komen – Williams schijnt er bijvoorbeeld weinig voor te voelen – dan is het ook nog maar de vraag hoe het concept van een derde auto per team wordt ingevuld. Zo wordt door enkelen geopperd jonge talenten via deze weg de kans te geven ervaring op te doen.

Domenicali is het hier niet mee eens: “Met alle respect voor de kleinere teams, maar de Formule 1 is de Formule 1 omdat de beste coureurs er in de beste wagens voor de beste teams rijden.”

KVN