De Grand Prix van Japan keert na twee seizoenen van afwezigheid terug op het vertrouwde Suzuka. Door de economische crisis kan het circuit van Fuji de race niet langer organiseren. Fuji is eigendom van Toyota, dat nog wel in de Formule 1 rijdt. Rivaal Honda is juist vertrokken uit de koningsklasse van de autosport, maar haalt de stekker niet uit de Formule 1-race in Suzuka.

En dus blijft de reeks Grands Prix in Fuji beperkt tot twee. In de jaren zeventig kwam de F1 ook al eens naar het circuit, en ook toen keerde het circus het parcours de rug toe.

Hiroshi Oshima, voorzitter van Mobilityland, dat de dagelijkse leiding heeft over Suzuka, zal daar ongetwijfeld niet mee zitten. “Wij vinden het geweldig dat Suzuka een van meest belangrijke sporten in ons land, in de vorm van de Grand Prix van Japan, gaat organiseren”, vertelde de Japanner in Valencia, waar de overeenkomst werd beklonken.

Bernie Ecclestone is vooral blij dat de toekomst voor de Japanse Grand Prix is veiliggesteld. “Ik zal er alles aan blijven doen om van de race in Japan een succes te maken”, aldus de kleine Brit.

De race zal in ieder geval in dit seizoen en de komende twee jaar plaatsvinden op Honda’s Suzuka.

BvdB