De Grand Prix van Maleisië start in 2010 om 16.00 uur plaatselijke tijd. Dit heeft Bernie Ecclestone bevestigd. Door schade en schande wijs geworden heeft hij besloten de start van de race te vervroegen.In april dit jaar werd de race, die was gestart om 17.00 uur, gestaakt vanwege zeer hevige regenval. Toen de bui was overgetrokken kon de race niet meer herstart worden omdat het inmiddels te donker was.

Als gevolg daarvan werden de coureurs beloond met slechts halve punten. Om herhaling te voorkomen, heeft Ecclestone – hij wil het liefst een nachtrace – met de organisatie afgesproken eerder te starten.

De Brit wil Europese kijkers tijdens Grands Prix in Azië zo goed mogelijk bedienen, maar dat ging dit seizoen dus mis. “De race in Maleisië start in 2010 een uur eerder”, bevestigt Ecclestone in gesprek met Today, een krant in Singapore.

“We wilden met Maleisië eigenlijk Singapore achterna, omdat de nachtrace in Singapore een groot succes is gebleken. In Australië raceten we bij zonsondergang, maar de tijd van de race in Maleisië was een beetje ongelukkig, ook vanwege de regen.”

Toch hoopt Ecclestone dat er in de toekomst ook in Sepang ’s nachts wordt geracet. “Volgens mij kan de organisatie via deze weg optimaal publiciteit genereren. Ook, of misschien wel juist in Europa.”

KVN