Bernie Ecclestone belooft dat de Grand Prix van Canada volgend jaar weer op de Formule 1-kalender staat. Hij geeft daarmee gehoor aan de wens van de teams om terug te keren naar Noord-Amerika. Indianapolis komt niet terug op de kalender.Dit jaar staat er geen enkele Grand Prix in Noord-Amerika op de kalender, tot grote teleurstelling van bijna alle Formule 1-teams. Voor velen, zoals Red Bull bijvoorbeeld, is Noord-Amerika een belangrijke (potentiële) afzetmarkt.

De Amerikaanse Grand Prix verdween al in 2008 van de kalender en een jaar later volgde Montréal. De Canadese stad heeft er alles aan gedaan om de race terug te halen en dat lijkt gewerkt te hebben.

“In 2010 gaan we weer in Montréal rijden”, belooft Ecclestone in Motorsport Aktuell. “Iedereen in de Formule 1 houdt van de Canadese Grand Prix.” Een terugkeer naar Indianapolis zit er echter niet in, zegt de Formule 1-baas.

“Vergeet Indianapolis, daar gaan we niet meer naartoe. Ik ga nu proberen om Hockenheim te behouden en daarna de Nürburgring en Spa-Francorchamps”, aldus Ecclestone.

Bovendien gaat de Brit zich bezighouden met nieuwe Grands Prix die nog op de planning staan, zoals India en Zuid-Korea. Ecclestone: “Ik hoop echt dat Korea doorgaat. Misschien dat het volgend jaar al gaat lukken. India komt sowieso in 2011 op de kalender te staan. Daar willen we echt een geweldige race van maken, maar dat duurt nog even.”

LP