Als het aan Mario Theissen ligt, wordt er in de volgende ontmoeting tussen Bernie Ecclestone en de teams stevig gesproken over de kalender voor de volgende seizoenen. Theissen is bang dat races in voor BMW belangrijke landen verloren gaan.Met name in Duitsland en Engeland lopen er al wekenlang discussies over de vraag wie er in het vervolg de Grand Prix gaat huisvesten en of dat überhaupt wel gebeurt.

In Engeland mag Donington in 2010 gastheer zijn, maar daar duiken telkenmale geruchten op dat de organisator haar circuit niet op tijd op orde krijgt.

Vanuit Duitsland liet de Nürburgring onlangs weten dat het volgend jaar geen Grand Prix wil organiseren als Bernie Ecclestone de prijzen niet verlaagt.

“Dit is iets dat we zeker moeten bespreken met Bernie”, zegt Theissen tegenover Autosport. “We moeten ons ervan verzekeren dat we in de belangrijkste markten aanwezig zijn.”

Voor Theissens eigen bedrijf BMW zijn vooral de Verenigde Staten, Duitsland en Engeland zulke belangrijke markten. En juist de races in die landen staan onder druk – of zijn er, in het geval van de Verenigde Staten, helemaal niet meer.

“Bernie begrijpt ook wel dat we deze situatie moeten bespreken”, vervolgt Theissen. “Het is altijd een kwestie van een juiste balans vinden tussen wat wij kunnen verdienen, wat Bernie kan verdienen en wat belangrijk is voor de markt.”

Theissen denkt niet dat de teams in een nieuwe Concorde Overeenkomst een vetorecht krijgen als het om de kalender gaat, maar vindt wel dat Ecclestone nauwer met samenwerken met de teams in het vervolg.

JK