Of we ook in 2010 een Grand Prix van Duitsland hebben is nog niet zeker. De circuitmanager van de Nürburgring heeft te kennen gegeven dat die locatie geen optie is. De Hockenheimring kampt met problemen omtrent de begroting.Hockenheim en Nürburgring hebben een overeenkomst waarin beide partijen om het seizoen de Grote Prijs van Duitsland organiseren. In 2010 is de beurt aan Hockenheim, maar daar zijn echter grote geldproblemen ontstaan.

De lokale overheid weigert de begroting sluitend te maken. Het is dus nog maar de vraag of de Grand Prix daar gehouden kan worden. Vanwege de recente controversiële uitspraken van Bernie Ecclestone zijn besprekingen tussen hem en de deelstaat Baden-Wurttemberg over de problemen afgelast.

Vanwege het succes van afgelopen weekend werd gehoopt dat de Nürburgring de organisatie eventueel zou overnemen. Walter Kafitz, directeur van het circuit, heeft aan die hoop een einde gemaakt. “Voor volgend jaar zijn wij zeker niet beschikbaar, wij zijn enkel bezig met 2011”, verklaarde hij tegenover Autosport.

Kafitz suggereerde dat alleen een verlaging van de kosten van de kant van de FIA hem zou kunnen overtuigen. “Bernie zou het voor elkaar kunnen krijgen, maar ik denk niet dat hij aan mijn wensen tegemoet komt.” Wel sprak hij de wens uit dat er toch een GP van Duitsland zou zijn in 2010.

MG