Bernie Ecclestone wil er persoonlijk voor zorgen dat de problemen in de Formule 1 binnen 48 uur zijn opgelost. “Ik wil de Concorde Overeenkomt woensdag ondertekend hebben”, aldus Ecclestone.Naast de positie van FIA-voorzitter Max Mosley stond volgens geruchten ook die van Bernie Ecclestone onder druk. Er werd gefluisterd dat CVC, de grootste aandeelhouder van de commerciële rechten van de Formule 1, de touwtjes meer in handen wil nemen. Ecclestone zou langzaam maar zeker een stap opzij moeten doen.

In een interview met de Sunday Telegraph laat Ecclestone echter weten dat hij niet van plan is om op te stappen. Sterker nog: hij wil binnen twee dagen de problemen tussen de FIA en de acht rebellerende FOTA-teams oplossen.

“Ik hoop op woensdag een ondertekende Concorde Overeenkomst in handen te hebben”, zegt Ecclestone. “Max (Mosley, red.) zal blij zijn als dat geregeld is, dan heeft hij namelijk alles bereikt wat hij wilde bereiken. Inclusief kostenbesparingen.”

“Hij kan dan doen wat hij heeft beloofd, namelijk opstappen. Maar wat mijn persoon betreft; ik blijf nog even”, aldus Ecclestone.

Donald MacKenzie, medebestuurder van CVC, heeft bevestigd dat de positie van Ecclestone niet onder druk staat. “Hij blijft waar hij is en er is geen sprake van dat wij hem weg willen hebben”, verklaart MacKenzie.

De commotie die Ecclestone’s opmerkingen over de fascistische dictator Adolf Hitler hebben veroorzaakt, heeft daar niets aan veranderd. MacKenzie: “We waren niet blij met zijn uitspraken over Hitler, maar Ecclestone heeft zijn fout onder ogen gezien. Daarmee is voor ons de zaak afgedaan.”

LP