De organisatie van de Grand Prix van Australië overweegt om zich terug te trekken van de Formule 1-kalender als de ruzie tussen de FIA en FOTA niet wordt opgelost. Voorzitter Ron Walker: “Zonder Ferrari verliest Melbourne aan [schuin}glamour{schuin].”Walker zegt in gesprek met de Australische krant The Age dat de organisatie zich zorgen maakt nu de ruzie tussen de internationale autosportfederatie en de acht rebellerende FOTA-teams weer uit de hand is gelopen. Een eigen kampioenschap van de teams kan grote gevolgen hebben voor de Grand Prix van Australië.

“Als deze ruzie niet wordt opgelost, moeten wij eens serieus gaan nadenken of wij wel door willen gaan met de Formule 1”, verklaart Walker. “Zonder Ferrari verliest Melbourne aan glamour en zal onze regering een investering niet waard vinden.”

Walker is van mening dat het dispuut opgelost kan worden door het vertrek van FIA-voorzitter Max Mosley. “Naar mijn mening moet Mosley met opgeheven hoofd het toneel verlaten, in plaats van de Formule 1 langzaam maar zeker te wurgen. De sport heeft nieuw, dynamisch leiderschap nodig.”

“Bernie Ecclestone doet duidelijk zijn best om de vrede te bewaren, maar als de meest succesvolle automerken ter wereld het niet eens zijn met de nieuwe regels, dan houdt het op”, aldus Walker.

LP