Christian Horner zou niet weten wat Sebastian Vettel bij Ferrari moet. Hij wijst er op dat niet Ferrari, maar Red Bull op dit moment strijdt om zeges. Horner: “Waarom zou Sebastian willen vertrekken?”De geruchten rond Fernando Alonso bestaan al langere tijd en ook Vettel is al eens aan de Scuderia gelinkt, maar zeer recent verschenen in Spaanse media berichten dat de Duitser per 2011 definitief voor Ferrari rijdt.

Ferrari bestempelt de berichten als onzin en wenst er zijn tijd niet aan te verdoen. De grote vraag is nu of dit echt zo is of dat Ferrari het geschikte moment afwacht om het grote nieuws bekend te maken.

Formule 1-supremo Bernie Ecclestone heeft al meermaals aangegeven groot fan te zijn van Vettel. Hij ziet hem in de toekomst graag voor Ferrari rijden. Wat Red Bull-teambaas Horner betreft gaat dit niet gebeuren.

“Bernie is als het ware een soort geheime manager van Sebastian. Hij (Bernie, red.) heeft een zwak voor hem (Vettel, red.) en probeert af en toe een beetje te helpen”, verklaart Horner in gesprek met Bild.

“Maar waarom zou Sebastian er voor kiezen Red Bull te verlaten? Op dit moment rijden wij vooraan en Ferrari niet.”

KVN