Luca di Montezemolo wil dat de Formule 1 terugkeert naar Noord-Amerika. De Ferrari-president wil er naar eigen zeggen alles aan doen om de Grands Prix terug te halen naar de Verenigde Staten en Canada.Sinds 2008 wordt er niet meer gereden op het circuit van Indianapolis en dit jaar is ook de Canadese Grand Prix in Montréal van de kalender verdwenen. Daarmee wordt het Noord-Amerikaanse continent helemaal gepasseerd.

Di Montezemolo vindt dat niet kunnen en wil terug naar Amerika. “De Verenigde Staten zijn al sinds jaren de belangrijkste afzetmarkt van Ferrari”, zegt de Italiaan op de website van Ferrari.

“Wij zullen er alles aan doen om de Formule 1 weer terug te laten keren naar Amerika. Wij zijn ons er zeer van bewust dat we daar veel fans hebben”, aldus Di Montezemolo.

Hij verwijst ook naar de geschiedenis van Ferrari op Amerikaanse Formule 1-circuits. “Ferrari heeft in Daytona en Sebring belangrijke zeges geboekt. Ik kan mij ook vele successen van Michael Schumacher op Indianapolis herinneren. Amerika is dus van grote betekenis.”

Zowel Indianapolis als Montréal is hard bezig om de Formule 1 terug te halen. Vooralsnog heeft Formula One Management-baas Bernie Ecclestone geen toezeggingen gedaan.

LP