De Formule 1 blijft de koningsklasse van de autosport. Er komt geen piratenserie en de FIA en de FOTA hebben besloten de handen ineen te slaan om de kosten te reduceren. FIA-voorzitter Max Mosley treedt in oktober af.Dit is de uitkomst van een vergadering in Parijs tussen de FIA, de World Motor Sport Council (WMSC) en de FOTA, de bond waarin de rebellerende teams zich hebben verenigd. “Er komt geen afsplitsing”, reageert Mosley in Parijs.

Hij vervolgt: “We hebben een akkoord gesloten. Er is en blijft een Formule 1-WK, dat verder gaat met het idee de kosten binnen twee jaar terug te brengen naar het niveau van de eerste helft van de jaren negentig.”

Beide partijen hebben gegeven en genomen. Resultaat van deze onderhandelingen is dat Mosley in oktober niet opgaat voor een vijfde termijn als voorzitter van de FIA. “Nu er vrede is, stel ik me niet opnieuw verkiesbaar”, aldus de Brit.

Waarschijnlijk publiceert de FIA later vandaag de inschrijflijst voor seizoen 2010. Naar verluidt hebben de teams zich tot en met seizoen 2012 geconformeerd aan de sport.

Bernie Ecclestone heeft in een eerste reactie laten weten blij te zijn dat het gezonde verstand heeft gewonnen.

KVN