Max Mosley heeft zeer goede hoop dat de rust snel terugkeert in de Formule 1. Volgens de Brit is er dit weekend de nodige progressie geboekt en is een deal in de maak.De FIA wil regels introduceren om de sport goedkoper te maken. Gebeurt dat niet, dan vreest de federatie dat de Formule 1 kopje onder gaat. De teams delen de visie van voorzitter Mosley niet.

Daarom hebben acht renstallen het plan opgevat een eigen klasse te starten. Mosley noemt de plannen een ‘pesterij’ en verwacht niet dat er een definitieve afsplitsing komt. Hij zegt reden te hebben voor optimisme.

“Praten is beter dan procederen. Die dagvaarding komt er voorlopig niet”, zegt Mosley, die direct na het nieuws van een FOTA-klasse in Silverstone een eerste juridische stap zette. “Wat de feiten betreft zijn we heel, heel, heel dichtbij een oplossing. Zolang de teams tenminste bereid zijn de laatste plooien glad te strijken.”

Of er nu vrede komt of echt oorlog, Mosley wil dat er snel duidelijkheid komt. Net als McLaren-teambaas Martin Whitmarsh, die eind juli de knoop wil doorhakken. “Daar sluit ik me bij aan”, zegt Mosley. “Hoe langer deze strijd duurt, des te slechter het is voor de sport.”

Bernie Ecclestone heeft verheugd op de recente ontwikkelingen gereageerd. “Als Max zegt dat het de goede kant op gaat, dan ben ik blij dat te horen.”

KVN