Bernie Ecclestone hinkt op twee gedachten wat betreft de dominantie die Jenson Button dit seizoen tentoonspreidt. De Brit heeft zes van de zeven Grands Prix gewonnen en heeft de titelstrijd voorlopig van elke vorm van spanning ontdaan.Het lukte slechts twee andere coureurs om zes keer te zegevieren in de eerste zeven races: Jim Clark in 1965 en Michael Schumacher in 1994 en 2004. Gevolg: weinig spanning in het WK, tot verdriet van Ecclestone.

“Aan de ene kant is dit resultaat prima. Voor Jenson zelf vooral, want de gemiddelde supporter van de Formule 1 zit er niet op te wachten dat één coureur vrijwel alle races wint”, zegt Ecclestone tegenover de Daily Express.

De bezitter van de commerciële rechten van de sport vreest dat Button spoedig tot kampioen wordt gekroond. “Ik zou graag zien dat Jenson met een soort van uitdaging wordt geconfronteerd, hoeveel respect ik ook heb voor zijn prestaties.”

“Misschien komt het er nog van”, mijmert Ecclestone. Mark Webber wijst er op dat de wereld er na twee uitvalbeurten van de Brawn GP-coureur heel anders uit kan zien, maar daar gelooft de Brit niet in. “De betrouwbaarheid van de auto’s is tegenwoordig geweldig. Het gebeurt bijna nooit meer dat er slechts een stuk of zeven auto’s finishen.”

Hoewel Ecclestone klaagt over een gebrek aan spanning, hoopt hij opvallend genoeg wel dat Button over twee weken de laatste Grand Prix in Silverstone wint. “Zou leuk zijn voor hem en voor de mensen.”

KVN