Williams heeft zich als eerste ingeschreven voor het Formule 1-wereldkampioenschap in 2010. Het team heeft verklaard verplichtingen te hebben tegenover zijn eigen personeel, de fans en Bernie Ecclestones Formula One Management (FOM).De renstal van Frank Williams benadrukt echter dat de inschrijving niet betekent dat het team niet trouw is aan de FOTA. Gisteren liet het samenwerkingsverband van de Formule 1-teams in een brief aan de FIA weten, dat de teams bereid zijn zich tot en met 2012 aan de Formule 1 te binden, mits de voorgestelde regels voor 2010 worden geschrapt.

“Eenheid binnen de FOTA is erg belangrijk voor Williams”, verklaarde Williams-CEO Adam Parr tegenover persbureau Reuters. “Wij vinden dat de FOTA, onder leiding van Luca di Montezemolo en John Howett essentiële concessies van de FIA voor elkaar heeft gekregen.”

“Daarnaast heeft Williams echter een bindend contract met de FOM en de FIA om tot en met 2010 mee te doen aan de Formule 1”, aldus Parr. Volgens de Brit heeft zijn team ook verplichtingen ten opzichte van zijn personeel, sponsors en fans.

Parr: “Wij blijven samenwerken met de FOTA en FIA om tot een compromis te komen, maar er moet geen misverstand bestaan over onze toewijding aan de Formule 1.”

De inschrijvingsdeadline voor de teams staat op vrijdag 29 mei. Voor die datum ontmoeten de teams elkaar nogmaals om hun deelname aan het kampioenschap van volgend jaar te bespreken.

LP